Alle samlingerVejledningerGenerelle vejledninger
Undgå bookinger i KirCacs i weekenden

Sådan sætter du KirCACS op, så der ikke kan bookes tider i weekenden

Opdateret over en uge siden

Mange kliniker oplever, at patienter booker tider hos deres behandlere lørdag og søndag, selv om behandlerne holder fri.

Det kan lade sig gøre, fordi der ikke er oprettet aktuelle arbejdsplaner for medarbejderne i KirCACS, der gælder for den pågældende uge eller behandlerens tider lørdag og søndag ikke er blevet blokeret i medarbejderkartoteket, da arbejdsplanerne blev oprettet. Hvis arbejdsplanen f.eks. er indstillet til at gælde for uge 1 – 6, kan patienter booke frit fra uge 7 og fremefter.

For at undgå uønskede bookinger af tider lørdag og søndag, skal administratoren:

1. Log på KirCACS

2. Klikke på Medarbejderkartotek.

3. Klikke på bruger-ID for den medarbejder, hvis kalender, man vil ændre

4. Klikke på den grønne fane Behandlingsplan.

5. Når fanen åbner, tjek at årstallet er indstillet til 2021. Hvis ikke så indstil til 2021 ved at klikke på de to pile til højre i årstallet og vælg 2021.

6. Vælg en arbejdsplan ad gangen og indstil ugerne i arbejdsplanen, så den dækker de ønskede uger. F.eks. vil en indstilling af ugetallene til Start uge 1 og Slut uge 53 dække hele året.

7. Klik på den grønne bjælke med Lørdag og klik på det røde kryds i Fri, så det bliver grønt.

8. Klik på den grønne bjælke med Søndag og klik på det røde kryds i Fri, så det bliver grønt.

9. Klik på Valider og gem i øverste højre hjørne, Når systemet er færdigt med at validere og gemme, lukker vinduet og den pågældende medarbejders kalender er opdateret. Dermed kan der ikke længere bookes tider hos behandleren lørdag og søndag.

10. Gentag 3 – 9 for hver behandler og hver arbejdsplan, hvor man ønsker at blokere for booking lørdag og søndag.

11. Når administratoren har opdateret kalenderen hos alle de behandlere, hvor man ønsker at blokere for bookinger lørdag og søndag.